diumenge, 7 d’octubre del 2018

SORTIDA 264 - MASSÍS DE TURBÓN


SECCIÓ  SENDERISME. SORTIDA 264
5, 6 i 7 D’OCTUBRE 2018

MASSIS DEL TURBÓN (2.492m.) (PIRINEU ARAGONÈS)




Aquesta muntanya solitària destaca des de tots els panorames possibles de la zona, però el massís vist per fora no fa suposar l’originalitat del seu interior. Una gran coma enfonsada ocupa el centre del massís; d’on es desprenen crestes calcàries, agulles, bretxes, canals i parets de varis centenars de metres d’altura. És una muntanya que únicament ensenya els seus tresors a aquells que s’atreveixen a aproximar-s’hi. Des del cim el panorama es esplèndid: Montañesa, Cotiella, Posets, Monte Perdido, Ballibierna, Besiberri i fins i tot Pedraforca. 
                                                          
DIVENDRES 2 Sopar i dormir: en el SOMMOS Hotel Aneto – Avenida Francia, 4 BENASQUE
Serà bo trobar-nos a les 21 hores a l’hotel per sopar. Els que no puguin arribar a sopar cal que ho diguin als responsables de la sortida.

DISSABTE, 3
8:00 hores Esmorzar a l’Hotel.
8:45 hores Sortirem de l’hotel amb cotxes amb direcció Castejón de Sos, Bisaurri, La Muria i per pista forestal fins Selva Plana.
10:00 Inici de l’excursió amb els següents recorreguts:
 
1er nivell ( fàcil) 8 Km. desnivell positiu 550 m. Sortida de Selva Plana (1.460 m.) fins el Collado i Barranco de Llert o de San Adrian. El camí segueix la Vall per sota la Montañeta de Sant Feliu, fins arribar a la cota  2018m,on retornarem al punt d’inici) Els d’aquest nivell podràn gaudir de la panoràmica de la Coma de de San Adrián ( interior del Massís del Turbón)
2n nivell ( moderat) 11 Km. desnivell positiu 800 m. de Selva Plana, fins arribar el Collado de Perroduño (2.273m) igual que l’anterior però travessant tota la coma de San Adrian.
3r nivell ( difícil) 12 Km. desnivell positiu 1.100 m. de Selva Plana fins el Cim del Turbón (2.492m) recorregut idèntic que els anterior, però amb la pujada al cim del Turbón. a la baixada, a partir del Collado de Perroduño ,existeix la possibilitat d’anar per el Cim del Turbonet (2346m) resseguin tota la serralada, fins arribar al Collado  i Barranco, (lloc que hem passat a l’anada) per continuar direcció al punt d’inici.
Dinar: Pels que facin els recorreguts fàcil i mitjà, tenen tres opcions: 1ª Anar a dinar a l’hotel. 2n dinar al restaurant Casa Javier un dels millors restaurants de la zona (menú de 20€) que està molt a prop del lloc on estarem aparcats 3ª portar-se el dinar i menjar en una zona de pícnic propera. Els que facin el recorregut difícil tindran que portar-se el menjar ja que l’hora prevista de arribada es fora dels horaris dels restaurants. 

DIUMENGE, 26
Dia lliure, que cadascú organitzi la tornada com més li convingui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada