dimecres, 2 de setembre del 2020

SORTIDA 281 - PIC DE LA FONT BLANCA 29 i 30/08/2020

 

SECCIÓ  SENDERISME. SORTIDA 281

29  i 30  d’agost (ANDORRA)

Pic de la Font Blanca (2903)

 


DIVENDRES, 28

Sopar i dormir en el  Hotel Bringue que esta al Serrat . Tel 00 376-736999

 

DISSABTE, 29

Sortim de l’hotel a les 9,00 h desprès d’esmorzar, cap les cabanes del Castellar  on aparcarem els cotxes.

SORTIDA LLARGA

Dificultat SD. Desnivell positiu 1047 m. Temps aproximat 6 h.

Sortim del hotel amb direcció a les pistes d’esquí d’Arcalis, a 3,7 km veiem a la nostre dreta les cabanes de Castellar on deixarem el cotxe.

Farem una ruta circular pujarem per la Coma del Mig i el barranc de Varilles, fins arribar a la carena de la Font Blanca on trobarem el camí de baixada, i per la carena arribem al cim.

El Pic de la Font Blanca, el més alt de la línia fronterera més septentrional d’Andorra (el pic de la Serrera ja queda més al sud), té, per la seva posició, unes vistes extraordinàries, a més de bellíssimes: al SE, la verda vall de Rialb; al N, els estanys occitans de Rouch, Gnioure i Llassiès; a l’O, el Tristaina, la Pica d’Estats i el Montcalm i el massís de la Maladeta al fons; al SO, des del Comapedrosa (el sostre d’Andorra) fins a la Pica Roja i els Romasets (a la vall Ferrera) i, entre l’un i els altres, les muntanyes del circ de Baiau (Roca Entravessada i Medacorba –totes dues tan catalanes com andorranes– i Lavans), i encara al SO, però més ençà, les muntanyes d’Arcalís: Cataperdís, Angonella i Arcalís.

La baixada la fem seguint la carena fins arribar al Port de Rialb on girarem a la nostra dreta per tornar a les cabanes de Castellar.

SORTIDA CURTA

Dificultad SD. Desnivell Pujada  480 m. Desnivell baixada.840m/480m.

Temps  aproximat 4,5 h.

Anem també a les cabanes de Castellar, on es deixaran uns cotxes, agrupant-se en els cotxes sobrants per pujar fins L’Hortell entrada de l’estació d’esquí a 1920m. Aquí s’agafarà  el telecabina Tristaina (12 €) que puja fins la Coma 2220m. En aquest punt comença la caminada fins al port de Creusans a 2625 m i el pic de Pereguils a 2702 m.  La baixada te dos desnivells, ja que es pot tornar agafar el telecabina de baixada reduint el desnivell o arribar a  les cabanes de Castellar seguint la ruta  que va fer Mossèn Cinto Verdaguer al agost de 1883, ara farà 137 anys.

Equipament: Cal portar botes de muntanya, roba de abric i per la pluja, son rutes de  alta muntanya.

Sopar a l’hotel a les 21,00 hores.

 

DIUMENGE ,30

Hora d’esmorzar a discreció de cadascú a l’hotel així com la sortida del hotel dins de les normes del hotel

Donarem varies opcions per qui vulgui fer una sortida addicional.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada