diumenge, 10 d’abril del 2022

SORTIDA 297 - GORGS DE LES RIERES DE SANT JAUME DE FRONTANYÀ

SECCIÓ  SENDERISME. EXCURSIÓ 297

Dissabte 9 de ABRIL 2022

GORGS DE LES RIERES DE SANT JAUME DE FRONTANYÀ


Sortida amb dos nivells de dificultat de recorregut i viatge en autocar

Lloc de trobada i hora de sortida

Autocar en parada bus de l’entrada a Teià a les 7,00h, plaça 1 d’octubre de Teià.

La ruta des de Teià al Santuari, es per la C17 fins a l’entrada de Ripoll, on a l’esquerra ens desviem cap la C-26 a Berga. A Borreda la BV-4656 ens porta a Sant Jaume de Frontanya.

Punt de sortida de l’excursió: aparcament de Sant Jaume de Frontanya, 8h 45’.

 

Excursió Llarga

Llarga: Desnivell acumulat de 386 m i 14,4Km.

Sortirem de Sant Jaume creuant la carretera cap la Casa Blanca, però que deixarem a l’esquerra, i seguirem una pista que en baixada ens situa al costat de la Riera del Moli on trobarem el primer gorg, el del Matxo, al que seguiran el de Les Freixes, L’Esquerda i El Gorg Blau, el mes espectacular d’aquest tros. Una mica mes avall deixem la pista (1), i creuem la Riera; si seguim la mateixa Riera amunt trobarem el gorg de la Moreta. Tornem a on hem creuat la riera i seguirem una corriol va al costat del Rec de la Riba, on trobarem el primer gorg, del Rec de la Riba . El corriol acaba en un pont de  la pista que puja a Sant Esteva de la Riba. Al llarg d’aquesta carretera trobarem el  Gorg de Rondon, el Gorg Negre i el Gorg de la Riba.

A Sant Esteva de la Riba trobem una casa rural de grans dimensions amb capella, i seguirem per una pista pedregosa en baixada al costat d’un torrent, on trobem el Gorg de les Prunes, on es banya la gent que esta a la casa rural.

Ara hem de creuar per un lloc que conflueixen el rec de Llentes i el Rec de Tubau, caldrà buscar el millor lloc, i seguirem el Rec de Tubau, primer trobarem un Moli, després una petita presa i mes endavant el Gorg de Caselles.

Seguirem la pista fins arribar a un pont per on creuarem el rec i  seguirem a la dreta, on trobarem dos gorgs mes el del Prat i el del Amics, fins arribar a la pista que puja al Pedro de Tubau. Si seguim la pista uns metres a la dreta trobarem la Font de la Mata. Tornem endarrere per la pista que ens porta a la carretera de Sant Jaume, on podem seguir per un corriol fins a Sant Jaume.

(1)         Si es vol visitar el Salt de la Cara del Boc caldrà seguir per la pista un tram petit i després tornar endarrere. Els gorgs mes especials en negreta.

Excursió Curta

La excursió s’acaba quan trobem la carretera que va a  Sant Jaume, en aquest punt l’autocar us recollirà. El recorregut final queda en 13 km.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada