dimecres, 2 de gener del 2019

SORTIDA 266 LA CELLERA DE TER


SECCIÓ DE SENDERISME. SORTIDA 266
          15 DE DESEMBRE 2018
LA CELLERA DE TER (El PASTERAL)






Punt de trobada. Rotonda Passeig de la Riera de Teià.  7.00 hores. 
Itinerari autocar. Teià – El Pasteral. Distancia 94 km. Temps 1.20 h.
Recorregut de Dificultat moderada. Distancia 11.5 km. Desnivell acumulat 480 m. Temps 4.00 hores. 
8:45 h. Inici de l’excursió
Descripció de l’excursió:  L'inici d’aquesta ruta circular, és a l’aparcament que hi ha a l’antiga estació de ferrocarril del Pasteral per on passa la via verda del carrilet de Girona-Olot.
Travessem la carretera i caminem uns 250 metres per arribar a les coves del Pasteral.
Visitat el lloc emprenem la marxa direcció al dolmen de Colldegria on farem parada per esmorzar i podrem gaudir de la magnífica talaia que tenim sobre el gran meandre del Ter i els seus voltants. Fotos a dojo i continuem la marxa. Passem davant la pedrera de Colldegria per entre boscos mediterranis...pins, alzinars, arboços. El corriol fineix en una ampla pista que seguim amunt. A pocs metres ens trobem les restes de la casa de la Ferreria, just al costat del Coll del Turó de la Palomera. El camí en suau pendent i envoltats de castanyers (podats recentment i amb nous brots), ens acosta a la Font del Bassi
. Seguim camí cap el mas de Can Torra i la roca  nomenada la Mamella de Can Torra. Deixem el lloc, tirant avall per un corriol que passa per sota de la Mamella i que davalla molt ràpidament fins el torrent del Gorners i al salt de l’Olla. El recorregut segueix en suau descens fins arribar a veure l’embassament de Susqueda, on podem contemplar grans panoràmiques, continuem per l’amplia pista que ja veníem anirem resseguin, el pantà, tot passant pel costa de la central hidroelèctrica, fins arribar al punt d’inici.

13.15 h. Final del recorregut.
13.30 h. Ens desplacem amb autocar al Restaurant. Temps del recorregut 30 minuts.
14.15 h. Dinar en el Restaurant  Mas El Siubes. (Les Planes d’Hostoles) 
18.00 h. Viatge de tornada a Teià.
19.30 h. Arribada aproximada a Teià.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada