dilluns, 19 d’octubre del 2020

SORTIDA 282 - VALLGORGUINA - OLZINELLES 26/10/2020

 

SECCIÓ SENDERISME. SORTIDA 282

26 DE SETEMBRE 2020

MONTNEGRE:  Vallgorguina-Olzinelles-Vallgorguina

 


               DISSABTE, 26 de setembre de 2020

                 La sortida es a l’abast de tothom per distància, desnivell i dificultat  del camí, per  tant sols haura una caminada (no llarga i curta)

                 Distància 12 quilòmetres; desnivell positiu 400 metres.

                 Anada en cotxes particulars. No hi haurà autocar. Enviem lloc de sortida pels que vulguin anar  directament.

 

                Descripció: Caminada una mica “exigent” durant  el primer quilòmetre (aprox.) i la resta per   pistes o camins en general fresats i fàcils de seguir. Pujarem torrenteres molt erosionades                      com les que també ens trobem a la zona de la Serralada Litoral però no tant freqüents ni tan llargues. El final de la caminada es fa una mica avorrit per transcórrer en part per una                                urbanització (sense gens de trànsit i uns 15 minuts de recorregut)

                 Aparcament i lloc de sortida al Poliesportiu de Vallgorguina.

 

             Sortida de Teià, concentració a les 07:15 per sortir a les 07:30 de l’aparcament de Can Llaurador (no a la Rotonda)

                 A Vallgorguina . Començarem a caminar a les 08:30, per tant qui vagi  directament tingui present arribar una mica abans.

 

             Sortim caminant cap el Cementiri del poble en direcció a Can Mora.

            Seguim cap a Ca L’Agustí (magnífica Casa Pairal) on seguirem el curs del Torrent d’Olzinelles cap a Can Valls. Durant tot aquest recorregut anirem passant per boscos d’alzina surera,                        alzines i roures amb algun arbre monumental ocasionalment documentats (cartells informatius). A la zona de Can Valls trobarem el Pont de L’Aranyal, la bassa de l’Aranyal i els plàtans                      monumentals de la zona. També  trobem uns “forns de pega” datats al segle IX que servien per fer una mena de tegument útil per impermeabilitzar recipients o vaixells (abans del betum del              petroli).

             Arribem a Sant Esteve d’Olzinelles, ermita documentada ja el segle XI però reconstruïda el segle XVIII.

            Arribats a Olzinelles i la seva Ermita emprenem el retorn per camí fàcil cap a Vallgorguina. En aquesta camí de tornada encara veurem alguna alzina i algun “suro” espectaculars.










 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada