dimarts, 21 de desembre del 2021

SORTIDA 293 - SANT ANIOL DE FINESTRES - VOLCÀ DE LLACUNAGRA

 

SECCIÓ  SENDERISME. EXCURSIÓ 293

Dissabte 18 de desembre 2021

Sant Aniol de Finestres-Volcà de Llacunagra


Sortida autocar a Teià: en lloc habitual, parada del bus a l’entrada de Teià. Hora 07:00 Desplaçament: Autocar – mascareta obligatòria i passaport COVID

Variant Curta 7,5 km, desnivell 250 m.

Sortirem de Sant Esteve de Llémena a visitar la Roca del Barret-El Siubès (casa pairal molt destacable)-Sant Cebrià (en runes)-Mare de Déu de Bell-lloc (en runes)-Font del Ral. Es tracta d’una sortida que hem procurat estigui a l’abast de qualsevol que vulgui fer-la. Destaca la austera bellesa hivernal de la Riera de Llémena, El Mas Siubés i uns grafitis curiosos que algú va pintar a les ermites en runes.

Variant Llarga  16 km, desnivell 700 m.

Recorregut exigent però de bon fer si es tenen ganes de caminar. No té dificultat excepte la baixada al pontdel Diable (on caldrà des-grimpar i grimpar sense que sigui molt difícil). En la primera part del recorregut“crestejarem” des del Volcà de Llacunagra fins a Les tres Creus i si no hi ha boira tindrem bones vistes capal Puigsacalm, Collsacabra i El Far. Aquesta sortida, per lo llarga, caldrà fer-la a bon ritme sense aturadesperllongades; qui vulgui anar més tranquil es recomana que s’aboni a la curta.

Sortirem de Sant Aniol cap a la Riera de Llémena i en pocs minuts trobem el Roc de La Melca (espectacular), seguint el camí passem per la Cova dels Trabucaires (una gran balma), Font dels Socals (cascada), Pont delDiable (formació de grans roques caigudes a la Riera), Sant Joan de les Medes, Volcà de Llacunagra, el cràterdel qual rodejarem, Dolmen del Puig del Moro (decebedor), Les Tres Creus, el Mirador del Migdia (moltbones vistes cap el Nord de La Garrotxa) i “la Finestrica” (roques que fan un efecte òptic curiós). Pels curiososbotànics trobarem algun exemplars d’Orella d’Os (que sembla que sobreviu a l’hivern).












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada