diumenge, 15 de maig del 2022

SORTIDA 298 - De Collformic a Coll de Bordoriol Pla de la Calma

 

SECCIÓ SENDERISME - EXCURSIÓ 298

14 de maig 2022

De Collformic a Coll de Bordoriol

Pla de la Calma

Llarga: Desnivell acumulat de 650 m i 13 Km.

Curta:  Desnivell 350 m i 12 km

 Lloc de trobada

Amb autocar al aparcament de l’entrada a Teià a les 7,00h

Amb cotxe  a l’aparcament de Collformic   08:30h’.

 Excursió Llarga Travessa Collformic a Coll de Bordoriol

Sortim de Collformic cap al Pla de la Barraca fent una mica de volta per les pistes que condueixen a Sant Segimon  fins que ens desviem per anar al Turó d’en Bessa, amb la intenció que la pujada inicial sigui el més fàcil possible (arrancant en fred). De La Barraca directes al Matagalls (1.697) passant pel Turó Gros (1.541).

Baixarem cap a Coll Pregon (1.532) travessant el Collet de l’Home Mort. D’ací estant ens dirigirem cap a Coll de Bordoriol pel camí de La Font dels Mosquits. A Coll de Bordoriol, esperarem (o ens estaran esperant) els companys de la ruta curta

Excursió Curta Pla de la Calma i Sant Cebrià de la Mora

Sortint de Collformic anirem pujant per còmoda pista fins arribar al Pla de l’Ase Mort on tindrem bones vistes dels Pirineus;  ens desviem uns metres per anar a contemplar el panorama des de el Corral de la Cortada i  seguim camí en direcció a Sant Cebrià de la Mora (ermita documentada ja l’any 1099, encara que l’actual es del segle XVIII i està inclosa a l’Inventari Arquitectònic de Catalunya). De l’ermita estant tenim unes visites magnifiques del Valles i Cingles de Bertí. Iniciarem la tornada pel Pla de Cambrodon i el Pla del Llamp Dret. Com els noms indiquen el terreny es força amable de caminar i justifica el nom de “Pla de la Calma” que te la zona, Arribats a Collformic ens esperara l’autocar per anar a buscar els companys de la ruta llarga a Coll de Bordoriol.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada