diumenge, 20 de novembre de 2022

SORTIDA 303 - Muntanyes de Blanes a Lloret de Mar

 

SECCIÓ SENDERISME - EXCURSIÓ 303

19 de Novembre 2022

Muntanyes de Blanes a Lloret de Mar

Sortida amb dos nivells de dificultat de recorregut i viatge en autocar

Lloc de trobada i hora de sortida

Autocar en parada bus de l’entrada a Teià a les 7,00h, plaça 1 d’octubre de Teià.

La ruta des de Teià a Blanes ( zona final passeig Marítim, costa port i la Llotja Vella)

SORTIDA LLARGA

Llarga: 15.500 km . Desnivell positiu 586 mts. Desnivell negatiu 221 mts.

Comencem a caminar al costat de la Llotja Vella de Blanes. Tot pujant unes escales ja veurem les primeres vistes del poble amb el port i la platja de Blanes amb la punta de Sa Palomera. Passarem per davant dels jardins de Marimurtra ( km 0.9 ) ( un dels jardins més bells de la riba Mediterrània amb 16 ha de superfície, va ser crear per un home apassionat per la natura. Carl Faust (Hadamar, Alemanya 1874-Blanes 1952, empresari establert a Catalunya, que va dedicar la seva il·lusió, el seu esforç i tot el seu patrimoni a la realització del seu somni, el Jardí Botànic Marimurtra ) abans d’iniciar el camí de pujada cap al Castell de Sant Joan ( km 2.02)(El castell va ser construït entre els segles XI i XIII com a espai defensiu davant les incursions dels pirates. Després de diverses intervencions per a la preservació del monument, actualment queden dempeus la torre de l'homenatge d'uns 15 metres d'alçada i part d'alguns panys de muralla). Seguirem en baixada cap a l’Ermita de Santa Bàrbara , declara Bé Cultural d’Interès Nacional ( km 2.5 )( L'ermita forma part d'un conjunt d'edificis que també inclouen una torre de vigilància costanera i la casa de l'ermità. Els diversos elements del conjunt van ser creats en diferents moments entre els segles XVI, XVIII i XX ). A partir d’aquest punt anirem en clara baixada, travessant carrers de la població fins arribar al camí de terra que ens portarà fins al km 6.5 aproximadament on es separem a ruta llarga de la ruta curta. ( la llarga gira a esquerres i la curta a dretes ). La ruta ens portarà per un camí de fàcil caminar fins al Turó de Sant Pere del Bosc ( 162 mts. ) ( km 8.79 ) i el turó del Vilar ( 273 mts. ) passant per el Santuari del Vilar ( km 10.2 ) (El santuari és un conjunt monumental format per l'ermita, la masia adossada i els patis exteriors.). A partir d’aquest punt , ja només quedar anar baixant fins arribar al Condado de Jaruco , ja a Lloret de Mar .... punt final de la sortida.

SORTIDA CURTA

Curta: 10.300 km . Desnivell positiu 348 mts. Desnivell negatiu 146 mts.
Recorregut d igual que la ruta llarga fins el km 6.5 on anirem a dretes enlloc de a esquerres com faran els de laruta llarga .Anirem resseguint la ruta BTT 4 de Lloret de Mar , per tant haurem d’anar en compta amb les bicicletes . Elrecorregut és de fàcil caminar i anirem rodejant la Muntanya de l’Àngel ( 78 mts ) ( km7.6 ), el Puig dePapallús ( 55 mts ) (km 8.4 )i el Turó d’en Sala ( 83 mts ) (km 9.5 ) ...abans d’arribar al Condado de Jaruco (una de les millors Urbanitzacions de Lloret de Mar amb nombroses “ Mansions” de grans dimensions ),
ja a Lloretde Mar ... punt final de la sortida ( arribem en sentit contrari de per on arriben el de la ruta llarga .Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada