diumenge, 27 de febrer del 2022

SORTIDA 295 - SALOU - VILASECA - CAMBRILS

 

                    SECCIÓ SENDERISME - EXCURSIÓ 295

Dissabte 19 Febrer 2022

Comarca Baix Camp


Sortida: Circular d’anada i tornada sense dificultat

Transport: Viatge en cotxes particulars

Recorregut: 2 nivells de dificultat

Hora i lloc de la sortida: Hora de sortida de Salou: 9:00h (Aparcament gratuït de la platja de Salou)


RECORREGUT LLARG.


Camí de ronda de Salou

Distància: 15 Km. Desnivell positiu: 433 metres.

Sortirem des-de el passeig marítim, sentit nord per iniciar la ruta  a l’esplanada dels Pilons, una escultura que representa una Vela i commemora el passat pesquer(fet per l’Escultor Antoni Rosselló  l’any 1998)  del sender pel litoral cap al Far de Salou, vorejant el mar amb un zig zag per platges, penya-segats  amb sengles escales que hi donen accés i un camí fet de llambordes mig sepultades per la sorra de la platja per una bonica passarel·la sota l’ombra dels pins i bosc frondós que l’envolta.

Històricament, els camins de Ronda resseguien el litoral i eren utilitzats per a la vigilància de la costa o els pescadors. La recuperació d’aquesta via retorna la possibilitat de passejar pel litoral per punts on havia estat impossible fer-ho des de fa molts anys.

Per la seva situació, és un lloc d'interès per observar aus marines que costen de veure des de la platja. Així, amb l'ajuda de telescopis i un altre tipus d'instrumental òptic, és possible  baldrigues, paràsits, mascarells, frarets, gavots, calàbries, ocells de tempesta i ànecs marins, com l’ànec negre o l’ànec fosc. També es poden observar diverses espècies de gavines entre les quals la gavina corsa és relativament abundant i fàcil de veure a la primavera i tardor.

Descobrirem 2 "nius de metralladores" de la Guerra Civil espanyola, que servien per prevenir un hipotètic atac per mar o un desembarcament a la platja dels Capellans a la Cala dels Llenguadets.

El Far va ser inaugurat l’abril de 1858 disposa d’una torre central de color vermell que encara avui dia rere dia il·lumina el Golf de Sant Jordi de la Costa Daurada; antigament tenia una llum blanca alimentada per oli d’oliva, que podia albirar-se des de 14 milles.

Al voltant del far s’hi poden veure plantes autòctones  com l’esparreguera, el pi blanc,  el lliri de mar,  l’atzavara o l’albellatge, entre d’altres. Tres miradors distribuïts al llarg del recorregut permeten aturar-se i gaudir de la Costa Daurada amb tota la seva esplendor.

RECORREGUT CURT

Passeig de la platja de Salou direcció Cambril i tornar

Caminada pel passeig de la platja anar i tornar, de uns 10 Km i pràcticament sense desnivell.

P Torre Esquirol, Pí Rodó, Pla de les Serenes, Torre del Port Segle XVII


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada